Міжнародний проєкт «Сприяння освіті» в закладах дошкільної освіти

Проєкт «Сприяння освіті» упроваджується в закладах дошкільної освіти Миколаївської області відповідно до Закону України «Про гуманітарну допомогу», Порядку бухгалтерського обліку гуманітарної допомоги, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14 грудня 1999 року № 298 (із змінами), зареєстрованим в Міністерстві юстиції 27 грудня 1999 року за № 915/4208, статей 1-4 Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти України та The LEGO Foundation щодо упровадження ігрових та діяльністних методів навчання в освітні процес закладів дошкільної, загальної середньої та вищої освіти від 20 червня 2019 року, з метою забезпечення неперервної взаємодії учасників проєкту «Сприяння освіті». 

Заклади дошкільної освіти, які беруть участь в проєкті:

«Сприяння освіті»:

Первомайський дошкільний навчальний заклад ясла – садок № 16 «Калинонька» Первомайської міської ради.

Первомайський дошкільний навчальний заклад «Дзвіночок» Первомайської міської ради.

Южноукраїнський дошкільний навчальний заклад № 6 «Світлячок» Южноукраїнської міської ради.

Баштанський дошкільний навчальний заклад № 6 «Ягідка» Баштанської міської ради.

Новобузький дошкільний навчальний заклад № 7 «Малятко» Новобузької міської ради.

Новобузький дошкільний навчальний заклад № 3 «Чебурашка» Новобузької міської ради.

Миколаївський дошкільний навчальний заклад № 94 « Марійка» Миколаївської міської ради.

Миколаївський дошкільний навчальний заклад № 22 «Ялинка» Миколаївської міської ради.

Миколаївський дошкільний навчальний заклад № 139 «Золотий півник». Миколаївської міської ради.

Галицинівський дошкільний навчальний заклад «Веселка» Галицинівської сільської ради (Вітовський район) «Веселка» Галицинівської сільської ради (Вітовський район).

З метою реалізації проєкту впродовж 2023 року кафедрою було взято участь у заходах:

 Участь у навчальному тренінгу (12.12.2023)

12 грудня 2023 року в місті Києві науково-педагогічні та педагогічні працівники кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти Сокуренко О. О., Лебідь Г. С., Маланчук О. В. взяли участь у навчальному тренінгу для представників закладів післядипломної педагогічної освіти щодо реалізації програми соціально-емоційного розвитку та навчання для дітей віком від 3 до 9 років «Peppy Pals (Веселі друзі)» у межах Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та the LEGO Foundation, і відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 11.10.2023 № 1235 «Про деякі питання впровадження освітніх компонентів (навчальних дисциплін, спецкурсів, модулів) з психосоціальної підтримки дітей та педагогів в умовах кризових ситуацій, упровадження ігрових та діяльнісних методів навчання та розвитку».